תחליפו דיסקט, תחליפו מקלדת, או סתם תחליפו כותרות, העיקר שתפסיקו למחזר – בעיקר כשהקשר בין ה-2.0 לתוכן לעתים קלוש במיוחד
זה לא שיש לי או היה לי משהו אישי נגדה, אבל בזמן האחרון מעוררת בי הספרה 2 תגובות עצבניות במיוחד. זה קורה בעיקר כשהיא מופיעה בוורסיה הקהילתית שלה, 2.0, כשלפניה מוצמדת מלה אחרת.
דוגמות לא חסרות: כך, למשל, הפך החג האחרון לפסח 2.0 (לא רק בכותרות העיתונים: תחפשו את המושג ב"גוגל" ותגלו עוד). במקביל, ההגדה הוסבה להגדה 2.0 והדואר האלקטרוני אף הוא ניפק לנו מגוון ברכות 2.0. באופן כללי, למי שלא שם לב (או לא קורא עיתונים), אנחנו בעצם חיים בבועה 2.0 – מושג שתמצאו בערך בכל כתבה שנייה או שלישית בנושא הקהילות בעיתונים הכלכליים.
אז יכול להיות שזו הצפיפות הבלתי נסבלת בליל הסדר (2.0?) ויכול להיות שסתם הפכתי פחות סבלני למחזור של כותרות, אבל מכאן תצא הקריאה הנואשת: די 2.0!!! תחליפו דיסקט, תחליפו מקלדת, או סתם תחליפו כותרות. העיקר שתפסיקו למחזר – בעיקר כשהקשר בין ה-2.0 לתוכן לעתים קלוש במיוחד.
(למען הסר ספק, אבהיר: בניגוד למגמה אחרת ברשת, אינני נמנה על מכחישי המהפיכה. ווב 2.0 זו לא המצאה, אלא תופעה שאי אפשר להתעלם ממנה. היא מתרחשת – לאט אמנם – כאן ועכשיו. לא כולם מודעים לה, אבל כמעט כולם מהווים חלק ממנה כבר כיום. מה שכן, המהפיכה יכולה להתרחש גם לבד. קריאות העידוד מבחוץ לא תורמות – ולעתים רק מזיקות).
אבל צחר אנחנו מתפרנסים מהמהפכה הזאת לא?
ודרך אגב ההוספה של הביטוי 2.0 לכל דבר רק עוזר לנו להתפרנס, מכוון שכך הבאז והיחסי ציבור של מהפכת האינטרנט עוברים את גבולות החנונים והגיקים ומגיעים אל העם.
ולכן אני חושב שאנחנו צריכים להודות לטים אוריילי הגאון שהצליח לתת שם כל כך באזי וקליט למהפכה הטכנולוגית/חברתית הזאת.