• 16 בספטמבר 2010

הנאה לפעולה – על קופי במדיה חברתית

הנאה לפעולה – על קופי במדיה חברתית

הנאה לפעולה – על קופי במדיה חברתית 150 150 צחר רותם - Tsahar Rotem

נכתב ע"י אלעד אקרמן

קופירייטינג מותאם לקונספט עשוי לחולל פלאים בקמפיין החדש שהעליתם ברשתות החברתיות

copy זה מתחיל נפלא, כמו תמיד. הלקוח מגיע עם צורך. אתם כמובן, כבר יודעים איזה מענה לתת לו. המנכ"ל מבסוט. הקפה טעים, העוגיות עוד יותר. אתם שופעים רעיונות, יש תקציב, יש אפילו רעיון כללי (קונספט, כן?) ויאללה. יוצאים לדרך.

ומה עכשיו? איך דוחפים קדימה את הרעיונות החדשים למשהו מגניב? אם נפרק את המילה מגניב ואת משמעות הקמפיין למונחים מקצועיים יותר, נגלה שאנחנו – יצירתיים ככל שנהיה – רוצים בסופו של יום להניע לפעולה. מה זו הנעה לפעולה? לגרום לגולש להרים טלפון ולהזמין את השירות או המוצר.

מהן המילים?

יש קמפיינים שיהיו טובים ככל שיהיו – פשוט לא מצליחים לעשות את זה. מסתבר שהכל מתחיל ונגמר, איך לא, במילים. הקופירייטר, (רעיונאי בעברית), כשמו כן הוא :קופי – מעתיק, רייטר – משכתב. הוא לוקח את הרעיון המרכזי של הקונספט והופך אותו לסלוגן או שורת מחץ שיגרמו לפלח השוק הזדהות והאהדה למותג עליו מתקיים הקמפיין.

הדרך הטובה ביותר לפנות לקהלי יעד היא על ידי שימוש בהומור. הוא יוצר אהדה, חיבה, קריצה ורצון לנסות את המוצר החדש. ברשתות החברתיות ופייסבוק בראשן, קל יותר ליצור קשר ישיר עם קהל היעד ולהשתמש בהומור – גם לנושאים שנחשבים "כבדים". ביטוח, למשל.

כוח המחץ

הסלוגן המלווה את חברת ביטוח ישיר הוא ש"החיים לא תמיד הוגנים". וואלה, נכון. עכשיו תארו לכם שהיו עושים קמפיין פייסבוק בסגנון "זה לא פייר? בוא לספר!" בו הגולשים רושמים על הקיר סיפורים קצרים של מצבים לא הוגנים, כשהפרס היה פוליסת ביטוח חינם לשנה.

ללא קופירייטר המתמחה ברשתות חברתיות, ערכם של העיצוב והרעיון מוטלים בספק. קופירייטר טוב ידע "לברור את המוץ מן התבן", לזכך את הקונספט למשפט מבריק וחכם, ולפנות אל קהל היעד בשפה ייעודית.

הקופירייטר נכנס לתמונה גם בתחזוק הקמפיין באופן שוטף: סטטוסים שנונים שגורמים לפעילים בדף לחייך, לכתוב, להשתתף, להתעניין, להתקשר, לראות את המותג בחלון ראווה ולהגיד "החברה הזאת עושה אחלה קמפיין בפייסבוק!".

מכאן, הדרך להגדלת הרווחים והבאזז הכללי ברשת קצרה מאד – והרווח כולו שלכם.

Leave a Reply

WhatsApp chat