הדרך שלנו לזירת הפייסבוק לוותה בלא מעט התנגדויות. בתוך 6 חודשים הפכתי לפעילה במדיה החברתית ולצרכנית מדיה שיודעת יותר עד כמה היא עדיין לא יודעת. טור אורח של מנהלת התפעול הארצית של "תכנית קרב"
נכתב ע"י כרמלה רותם*
מי שמכיר אותי רואה מיד שכשגדלתי לא היו עדיין מחשבים ולא טלוויזיה. אמצעי התקשורת הנפוץ ביותר היה דואר ישראל. בשלב מאוחר יותר היה גם הטלפון.
והנה כיום כמנהלת בארגון גדול, מבוזר, אני מוצאת את עצמי נזקקת לאמצעי תקשורת חדשים ומתחדשים חדשות לבקרים. מחשבים, אינטרנט, טלפונים ניידים, מצלמות דיגיטליות ולאחרונה גם מדיות חברתיות.
הארגון אליו אני משתייכת מתמודד עם תכנים שעולים במדיות השונות והם לא תמיד תכנים חיוביים לגבינו. חוסר האונים שמלווה את ההתפתחות הדיגיטלית למי שלא תמיד מכיר אותה לעומק הוא תחושה שלא קל להתמודד איתה, בלשון המעטה.
מארגון מקצועי חברתי שזכה תמיד להערכה, להכרת תודה ולשיתוף מצאנו את מתמודדים עם משמיצים ללא שם וללא פנים, שכותבים דברים שלא היו ולא נבראו, מסלפים עובדות – ולנו אין כלים להתמודד.
השלב הראשון בהתמודדות היה ללמוד ולהכיר את הנושא. זה החל לפני כשלוש שנים בהשתלמות בת 3 מפגשים בהובלת 3points. בהשתלמות למדנו כיצד פועלת המדיה החברתית, היכן ניתן להגיב אם בכלל ומה לעשות כדי שהעשייה והמסרים שלנו יבואו לידי ביטוי. איך להיות משמעותיים ונראים לא רק בשדה העשיה אלא גם במרחב הדיגיטלי.
עברו שלוש שנים וראינו שאנחנו עדיין מאחור. העולם עובר לרשתות חברתיות ואנחנו עדיין עם אתר – אמנם משודרג – אך כטיבם של אתרים מוגבל ופחות עדכני.
החלטנון לצאת למהלך חדש, בהובלת צוות "קרב במדיה" – צוות משדרות שונות של הארגון – ובליווי מומחי 3points. יחד גיבשנו מדיניות כוללת ברשת, קיבלנו אישור הנהלה למדיניות החדשה ויצאנו לדרך.
הנה כמה מהפעילויות המרכזיות שביצענו בחודשים האחרונים:
האתר שהוא למעשה המרחב הרשמי של האירגון בשיח הפנימי והחיצוני הפך להיות פעיל ודינמי יותר.
בנינו את תפישת הרשת החברתית שלנו והקמנו זירת פייסבוק לתכנית קרב.
לקראת פסח, הקמנו בלוג תחת המותג הורים ונהנים שמכיל המלצות לפעילויות משותפות הורים ילדים לחופשות בתי הספר.
ערכנו השתלמויות ב-4 אזורים ברחבי הארץ – מדרום ועד צפון – להיכרות של אנשי קרב עם המדיה הדיגיטלית ובראש פייסבוק.
יצרנו קבוצת אדמינים חברי קרב, המחויבים להעלאת חומרים ומתן תגובות באופן שוטף לזירת הפייסבוק.
בדרך כצפוי, נתקלנו בלא מעט התנגדויות – חלקן עקרוניות ערכיות וחלקן נובעות מחששות וחוסר היכרות עם המדיה.
טרם הושלמה המלאכה, אם יש בכלל אפשרות כזו, אך אין ספק שמחצית השנה האחרונה הייתה בעלת משמעות – הן לנוכחות הארגון והן לאיכות המופע שלנו במדיה הדיגיטלית.
אני באופן אישי הפכתי לפעילה ברשת חברתית, לצרכנית מדיה משמעותית שיודעת יותר עד כמה היא עדיין לא יודעת…
*הכותבת היא מנהלת תפעול ארצית, תכנית קרב למעורבות בחינוך
Leave a Reply