טאבים נוצרו עבור עסקים שרוצים להפיק את המיטב מדף הפייסבוק שלהם. שימוש חכם בטאבים מאפשר לעסק להשיג אלפי לייקים, לשמור על קשר טוב עם הלקוחות וליצור עניין ותנועת גולשים אל העמוד
אחד המאפיינים הבולטים של פייסבוק הוא הפעולות בהן הוא נוקט על מנת לעשות הפרדה חד משמעית בין פרופילים אישיים לדפים עסקיים. הוא עושה זאת באמצעות מתן פריווילגיות לדפי עסק, כגון סטטיסטיקות מפורטות באמצעות גרפים, אי הגבלה של קבלת לייקים (שיכולים להגיע לעשרות מליונים), הדגשת פרסומים מטעם העמוד ושימוש באפליקציות דרך הטאבים.
ראשית, נגדיר מהו ההבדל בין טאבים לאפליקציות:
טאבים – מלבנים בראש העמוד המובילים לאפליקציות השונות. טאבי ברירת המחדל בעמודי פייסבוק עסקיים הם: מספר לייקים, תמונות, פתקים ואירועים.
אפליקציות – התוכן של הטאבים. לחיצה על הטאב תוביל לתוכן שהגדרנו: גלריית תמונות, סרטוני יוטיוב, קישור לאתר חיצוני או כל דבר אחר.
בדומה לאפליקציות סלולריות, אפליקציות לדפי פייסבוק עושות כמעט כל דבר: החל מטפסי צור קשר פשוטים, קישורים לאתרים חיצוניים, הצגת סרטוני יוטיוב וגלריית אינסטגרם וכלה במשחקי פלאש בהזמנה אישית שמטרתם למשוך גולשים. את האפליקציות הללו ניתן לקנות או לקבל בחינם מחברות שמייצרות אותן למטרת פרסום השירותים שלהן.
הוספת טאבי אפליקציות לדף הפייסבוק היא תהליך פשוט הכולל 6 שלבים:
שלב ראשון: בחירת אפליקציה רצויה
כדי למצוא את האפליקציה הרצויה לנו, ישנן מספר דרכים:
· לבצע חיפוש בגוגל או בפייסבוק עצמו באמצעות מילות חיפוש המגדירות את סוג האפליקציה שאנחנו רוצים עבור הטאב החדש, למשל "Youtube Tab" ולבדוק איזו מהתוצאות מתאימה לצרכים שלנו.
· ליצור קשר עם חברה שמייצרת אפליקציות בהזמנה אישית ולהזמין מהם את האפליקציה הרצויה.
· לבחור אפליקציה מתוך דפי אפליקציות קיימים של חברות כגון ProMarketing Wizard או Woobox המציעות מגוון אפליקציות חינמיות ונוחות לשימוש.
שלב שני: יצירת טאב חדש
כאשר רוצים להתקין טאב עם אפליקציה, עוברים לדף בו רוצים להתקין את הטאב, פותחים את תפריט הטאבים באמצעות המשולש מימין, ולוחצים על סימן הפלוס במשבצת ריקה:
בתפריט שנפתח בטאב החדש, לחיצה על Find more apps מובילה למרכז האפליקציות בו אפשר לחפש את האפליקציה הרצויה, או לחילופין להכנס לעמוד אפליקציות מועדף ולבחור משם את האפליקציה הרצויה לנו.
שלב שלישי: התקנת האפליקציה
בהנחה ומנהלים יותר מדף אחד, לאחר הבחירה באפליקציה הרצויה, יפתח דף שישאל באיזה עמוד אנו מעוניינים להתקין את האפליקציה שנבחרה:
לאחר בחירת העמוד ואישור ההתקנה, הטאב יווצר בעמוד הנבחר.
שלב רביעי: הגדרות והוספת תוכן לאפליקציה
כדי להכניס את התוכן הרצוי לאפליקציה, לוחצים על הטאב עצמו ולאחר מכן על כפתור Settings בראש העמוד שיפתח. חשוב לזכור שמראה דף העריכה משתנה מטאב לטאב. בטאב ה-HTML של WOOBOX, דף העריכה נראה ככה:
בראש עמוד העריכה ניתן לבחור בסרגל Page Source האם לחיצה על הטאב תציג תוכן מתוך אתר רצוי בטאב עצמו (URL), תעביר את הגולש לאתר אחר (Redirect), תציג תמונה בודדת (Image) או תוכן שהוזן לדף העריכה (HTML).
שלב חמישי: שינוי שם ותמונה
כדי לשנות את השם והתמונה של הטאב כפי שהם מוצגים לגולשים, חוזרים לעמוד בו נוצר הטאב, פותחים את תפריט הטאבים באמצעות המשולש מימין, לוחצים על העפרון בצד הימני העליון של תמונת הטאב כדי לפתוח את התפריט שלו ובוחרים Edit settings. בחלון שנפתח ניתן לשנות את שם הטאב ואת התמונה שלו.
שלב שישי: שינוי סדר הופעת הטאבים בעמוד
עמוד הפייסבוק מאפשר לבחור 3 טאבים משתנים שיופיעו בראש העמוד לצד טאב "תמונות" שלא ניתן לשנות את מיקומו. על מנת לשנות את הסדר, פותחים את תפריט הטאבים באמצעות המשולש מימין, לוחצים על סימן העפרון בצד הימני העליון של תמונת הטאב כדי לפתוח את התפריט שלו ובוחרים את הטאב שאת מיקומו אנחנו רוצים בשביל הטאב החדש:
לסיום, זכרו שהטאבים הם חלק בלתי נפרד מהדף העסקי ועליהם להיות לא רק אסתטיים ומשלימים את עיצוב העמוד, אלא גם להיות שימושיים, מקוריים ונוחים לתפעול.
בהצלחה!
חבל שההדרכה לא בסרטון . אני פתחתי שם חשבון כדי להתקין אפליקציה של ציורים לילדים. לא הצלחית